Peste 300 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi pe străzi duminică, 10 octombrie pentru a asigura buna desfășurare a alegerilor prezidențiale. Acestora li se mai adaugă alți 200 de angajați ai ministerului și 37 de specialiști care vor rezolva eventualele incidente electorale. 

Încontextulalegerilorprezidențialestructurileteritoriale din cadrulMinisterulAfacerilor Interne au ca prioritate principală desfășurareaîncondiții de siguranță publică a scrutinului la niveluljudețuluiSibiu. Astfel, 314 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri șilucrători de la altestructuri operative vorasiguraduminică paza șiprotecțiacelor 376 de secții de votare din județulSibiu.

La nivelul localurilor de vot, structurile teritoriale M.A.I. au finalizat controalele și verificările tehnice de specialitate, cu privire la condițiile ce trebuie îndeplinite din punct de vedere al securității și din punct de vedere al măsurilor de prevenire și de intervenție în caz de incendiu.

De asemenea, ordinea publică la nivelul județului Sibiu va fi asigurată de aproximativ 200 de angajați ai ministerului, iar alți 37 de specialişti vor fi pregătiți să verifice și să soluționeze cu celeritate sesizările privind posibile incidente electorale.

Articolul precedentAlegeri Prezidențiale 2019: Peste 41.800 de români au votat până la ora 14.00 în străinătate
Articolul următorMarți și joi se întrerupe curentul electric în trei localități din Sibiu