6,43 milioane de lei este suma alocată de administrația locală Șelimbăr pentru educație în bugetul pe anul 2020, din totalul de 31,69 milioane de lei, cât este bugetul comunei în acest an.

La această sumă se mai adaugă un excedent de 28,3 milioane lei, bani alocați deja pentru diverse investiții aflate în desfășurare. ”Pe lângă banii alocați în mod curent pentru educație, în acest an avem demarate proiecte importante în acest domeniu. Este vorba în primul rând de construcția unei grădinițe pe strada Doamna Stanca, pentru care s-au alocat 5,19 milioane de lei”, spune primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu. Pe lângă construcția acestei grădinițe, s-au mai alocat în proiectul de buget pe 2020 încă 151 mii lei pentru proiectarea unei a doua grădinițe, ce urmează să fie construită în cartierul Tineretului.

Cea mai mare investiție care a fost cuprinsă în acest proiect de buget este amenajarea unei zone de promenadă între străzile Mihai Viteazu și Octavian Goga, intersecția cu George Coșbuc. Pentru realizarea acestui proiect s-au alocat 5,67 milioane de lei. O altă investiție importantă este construcția Punctului de lucru ISU din Șelimbăr, proiect care este estimat să se ridice la suma de 1,92 de milioane lei. Pentru reabilitarea podului din satul Bungard s-au alocat de asemenea 1,45 milioane lei, pentru reabilitarea podului din Mohu – 1,34 milioane lei, iar pentru reabilitarea drumului principal din satul Bungard s-au alocat 2,88 milioane lei. Pentru reabilitarea străzii Sevișului s-au alocat în total 6,57 milioane de lei, împărțiți pe bugetul localității din doi ani: 3 milioane în 2020 și 3,57 milioane în 2021. În plus, o investiție extrem de importantă este realizarea celor cinci stații de pompare din Veștem, Mohu și Bungard, pentru care s-au alocat 4,159 milioane lei. ”Odată puse în funcțiune aceste pompe, sistemul de canalizare va descărca tot volumul în stația de epurare de la Mohu”, a precizat primarul comunei, Marius Grecu.

Pe capitole bugetare, cheltuielile preconizate a se face în acest an în comuna Șelimbăr se prezintă astfel:

Autorități publice și acțiuni externe – 8,35 milioane lei, din care ordine publică și siguranță națională – 3,25 milioane lei

Învățământ – 6,43 milioane lei

Sănătate – 71.000 lei

Cultură, recreere, religie – 3,65 milioane lei

Asigurări și asistență socială – 2,02 milioane lei

Locuințe, servicii și dezvoltare publică – 4,51 milioane lei

Protecția mediului – 4,44 milioane lei

Acțiuni generale economice, comerciale și de muncă – 1,27 milioane lei

Transporturi – 25,47 milioane lei

Articolul precedentAsociația “Incluziv – Câini de terapie Sibiu” împlinește un an de activitate
Articolul următorAutostrada Sibiu-Pitești: Ce probleme a găsit ministrul Marcel Boloș