Peste 800 de elevi și preșcolari de la școlile și liceele din județul Sibiu au colindat miercuri, 11 decembrie, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Alături de ierarh s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, slujitorii Catedralei mitropolitane, inspectorul școlar general al județului Sibiu, Alexandru Petru Dumbravă, inspectorul școlar general adjunct, Gheorghe Bîrză, inspectorul de Religie, Gabriela Frățilă, inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă, și alți oaspeți.

Primii colindători au fost preșcolarii de la Grădinița „Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului care au încântat publicul prin interpretarea lor inocentă și atent pregătită împreună cu educatoarele.

Rând pe rând, au colindat grupuri de elevi de la școli din Sibiu, din localități ale județului și de la mai multe licee, sub coordonarea profesorilor de Religie, a profesorilor de muzică sau a altor dascăli. Elevii s-au întrecut în interpretarea colindelor tradiționale și au oferit momente de bucurie pentru părinții, profesorii și toți cei prezenți în Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Colindătorii au primit la finalul interpretării dulciuri, iconițe și calendare din partea ierarhului.

„A fost o manifestare minunată. Ascultând atâtea colinde și permițând atâtor elevi să-și exprime bucuria prin colinde am făcut un efort răsplătit din plin. Ne ducem acum acasă cu o bucurie, cu o împlinire în suflet și deja putem spune că sezonul colindelor a început. Urmează ca voi, de la o casă la alta, de la o familie la alta să duceți bucuria aceasta până în ziua Crăciunului și să o purtați în suflet în tot timpul sărbătorilor, și de ce nu, până la anul viitor când ne vom întâlni din nou aici, în Catedrală”, le-a spus părintele mitropolit.

Articolul precedentAccident pe Valea Oltului. O platformă încărcată cu mașini s-a desprins și a lovit un autoturism
Articolul următorAccident pe DN14. Un camion de zece tone a intrat pe contrasens și a acroșat o mașină