Maia Morgenstern vine în Sibiu, vineri, 7 decembrie, pentru a susține spectacolul “Profesiunea Doamnei Warren”. Alături de celebra actriță, pe scenă vor urca:Ilinca Manolache, Claudiu Istodor, Tudor Aaron Istodor, Avram Birauși Ion Lupu.

Piesa va începe la ora 19, la Centrul Cultural “Ion Besoiu”.

Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (Mihai Dinvale), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de accord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite. Ceea ce urmează nu e greu de închipuit. Fiecare considera că stilul său de viață este cel correct și încearcă să-și impună punctele de vedere.

Una dintre cele trei „piese neplăcute” ale lui Shaw a avut premiera absolută în anul 1902 la un club de teatru din Londra, unde s-a jucat doar de două or işi a fost interzisă vreme de 32 de ani.

Trupa care a jucat piesa în 1905, la New York, a fost arestată o noapte, iar producătorul a fost judecat şi condamnat.

Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist la un an după ce  autorul ei câştigase premiul Nobel.

“Vă întrebaţi de ce oare a fost interzisă această piesă atâta timp? Pentru că Shaw demască imoralitatea societăţii engleze acoperită de falsa aparenţă, de filistinism şi ipocrizie. Bernard Shaw abordează cu atâta îndrăzneală tema uneia dintre cele mai vechi meserii din lume: prostituţia. Căci ce este doamna Warren, cea care s-a înconjurat de mister, decât o fostă prostituată, devenită matroană de bordel? Nimic altceva decât un personaj care încearcă să-şi ascundă atât trecutul cât şi prezentul de teamă ca fiica ei, crescută departe de această lume, să nu afle adevărul”, este descrierea spectacolului de teatru.

Unde se găsesc bilete?

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro şi în reţeaua  iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar 18-22), Berăria H, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet şi pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteţi plăti cu Cardul, prin Paypal, pe factură la Vodafone sau Orange cu plata la sfârşitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în ţară.

Preţul unui bilet este între 60 – 140 lei, în funcţie de locul în sală.

Articolul precedentCartierul Arhitecţilor îi cere primarului Cisnădiei să adere la Zona Metropolitană Sibiu
Articolul următorMotociclist de 17 ani, lovit de o maşină pe strada Electricienilor