Pietre fine, pietre de podoabă, pietre prețioase și cristale, toate vor fi expuse în acest weekend la Muzeul Național “Brukenthal”.

 

Bijuterii dintre cele mai diverse, medalioane zodiacale, brăţări, cercei sau coliere elaborate, toate din pietre de podoabă, fine sau preţioase, îşi aşteaptă cumpărătorii în perioada 22-24 noiembrie, între orele 9-17, în Sala de Expoziții Temporare din cadrul Palatului “Brukenthal” din Piața Mare.

“Pasionaţii lumii mineralelor vor găsi peste 100 de specii minerale în eşantioane de colecţie, roci cu fosile, meteoriţi și cristale cu forme naturale; roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit. Gemele – pietre cu calităţi estetice superioare – sunt prezentate sub forme şlefuite pentru a scoate în evidenţă frumuseţea, culorile sau transparenţa”, spun reprezentanții MNB.

Mineralul pus în evidenţă la această ediţie va fi rubinul, piatră preţioasă din familia corindonului, cunoscută pentru culoarea roşu intens, de unde a primit si numele (din latină rubinus=cel roşu). Natural apare în roci metamorfice, formând cristale hexagonale de duritate mare, imediat sub diamant. Cele mai frumoase piese din bijuteriile cu rubin provin din Asia – Myanmar, Sri Lanca sau Brazilia.

Articolul precedentLocuitorii din Cârța rămân luni fără curent electric
Articolul următorNumerele favorite, în funcție de zodie. Horoscopul oamenilor norocoși