PNL cere procedură de urgență pentru dezbaterea parlamentară a OUG privitoare la legile justiției, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu.

“Situația este de extremă urgență dată fiind nocivitatea acestei ordonanțe și efectele ei extrem de negative asupra Justiției, a funcționării parchetelor. Situația cere intervenția imediată a Parlamentului, care a fost sfidat, călcat în picioare și lovit în atribuțiile și prestigiul său de Guvernul Dăncilă, de ministrul Justiției, prin OUG 92. Guvernul a dat acest OUG peste noapte, fără niciun fel de dezbatere, fără să justifice în niciun fel caracterul de urgență care ar fi impus OUG”, a declarat, vineri, Turcan.

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a precizat că “situația impune intervenția urgentă a palamentului pentru că OUG 92 este în contradicţie evidentă cu recomandările forurilor internaționale cu privire la legile justitiei. Guvernul justifică fraudulos adoptarea OUG 92, invocând punerea de acord a legilor justitiei cu recomandările Comisiei de la Veneția. Avem de-a face cu o minciună și un fals grosolane”.

Potrivit acesteia, PNL va cere în cadrul dezbaterilor parlamentare in procedură de urgență vot împotriva acestei ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul Dăncilă. “Datoria de onoare a parlamentului, a fiecărui parlamentar, 1) față de românii, 2)față de onoarea și demnitatea României și 3) față de buna funcționare a Justiției este respingerea acestui OUG ticălos”, a conchis Turcan.

Articolul precedentO nouă premieră pentru adolescenți, la Teatrul „Gong” din Sibiu
Articolul următorDeșeurile electronice se colectează și în acest week-end