CBS anunţă că şefii armatei ruse ar fi primit ordinele de atac. Informaţia vine de la serviciile secrete americane. Pe de altă parte, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a spus că separatiştii pro-ruşi plasează artilerie şi vehicule blindate printre clădirile rezidenţiale şi de acolo bombardează aşezările paşnice şi provoacă Ucraina să facă greşeli, transmite serviciul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării.

Conducerea armatelor ruseşti a primit deja ordinele de atac în vederea invadării Ucrainei, conform unor surse din serviciile de informaţii americane citate de CBS.

Potrivit adevarul.ro, SUA au informaţii despre faptul că armata rusă a primit ordine de invadare a Ucrainei, comandanţii de pe teren făcând planuri cu privire modul în care vor ataca pe câmpul de luptă. Informaţiile obţinute arată că „ei fac tot ce ar face comandanţii americani dacă primesc ordin pentru a merge înainte“, a afirmat David Martin, corespondent CBS News.

 

Noile imagini din satelit arată o activitate intensificată în rândul unităţilor ruse din apropierea graniţei de nord-est a Ucrainei, unităţile care se aflau în garnizoane părând să ocupe poziţii de teren. Imaginile din satelit au fost culese de Maxar duminică, potrivit CNN. 

Maxar observă: „Această nouă activitate reprezintă o schimbare în tiparul desfăşurărilor observate anterior ale grupurilor de luptă (tancuri, transportoare blindate de personal, artilerie şi echipamente de sprijin). Până de curând, cele mai multe dintre dislocările de trupe au fost văzute în primul rând poziţionate la sau aproape de garnizoanele militare şi zonele de antrenament existente”.

Articolul precedentZațul de cafea, remediul-minune care te scapă de celulită. Iată cum îl prepari și cum îl aplici pe piele
Articolul următorÎntâlnire de urgență Biden – Putin. Moment crucial pentru criza din Ucraina