În Sibiu, s-a remarcat, în ultima vreme, o nouă artă care le dă bătaie de cap polițiștilor locali. Este vorba despre graffiti sau “mâzgălirea pereților”, după îi spune Primăria Sibiu.

De la începutul lunii iulie și până în prezent, Poliția Locală Sibiu a desfășurat acțiuni pentru depistarea și sancționarea celor care au acoperit cu desene, semnături și texte mai multe garduri, pasaje subterane, poduri, viaducturi, indicatoare de circulație, mobilier urban sau fațele ale unor imobile.
Potrivit Mirelei Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, până acum peste 100 de cazuri au fost identificate de agenții Poliției Locale, care caută și vinovații.

Chiar dacă este dificil să îi prindă pe cei care comit astfel de fapte, cu ajutorul camerelor de luat vederi și cu acțiuni țintite, Poliția Locală a identificat până în prezent cinci minori care au comis astfel de fapte, dintre care doi în vârstă de 15 ani și trei în vârstă de 17 ani. Părinții minorilor au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru a li se pune în vedere să remedieze pe propria cheltuială suprafețele distruse. În cazul în care refuză, Primăria Sibiu va reface suprafețele afectate urmând să recupereze prejudiciul de la persoanele vinovate“, spune Mirela Gligore.
În cazul a două dintre aceste persoane, Primăria Sibiu a depus o plângere penală la Poliția Municipiului Sibiu pentru identificare și sancționare pentru faptele comise. Una dintre aceste persoane a săvârșit infracțiunea de distrugere prevăzută de Codul Penal.
“Nu toți cei care au comis astfel de fapte sunt prinși, Primăria Sibiu fiind nevoită să cheltuie sume importante pentru a repara ceea ce aceste persoane au distrus. Acțiunea Poliției Locale va continua în acest sens, până la prinderea celor care dovedesc lipsă de respect față de oraș și față de comunitate”, adaugă Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și hotărârea Consiliului Local nr. 210/2001 specifică faptul că degradarea sau murdărirea statuilor, a mobilierului urban, scrierea sau desenarea fără drept pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de pe domeniul public constituie o contravenție care se sancționează cu amendă între 100 lei și 2000 lei.

Articolul precedentPeste 300 de studenți militari vor jura credință țării
Articolul următorBRAȘOV | Un bărbat a fost omorât în bătaie după un conflict iscat într-un bar