Primăria municipiului Sibiu contrazice Inspectoratul Şcolar, care a anunţat că elevii de la trei licee din oraş nu ar putea începe cursurile din cauza lucrărilor neterminate şi solicită ca aceşti copii să meargă la şcoală începând de săptămâna viitoare, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Urmare a publicării deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din municipiul Sibiu împreună cu motivarea pentru adoptarea scenariului, facem următoarele precizări: la Liceul ‘Constantin Noica’ (…) din punct de vedere al lucrărilor contractate şi realizate de Primăria Sibiu, derularea cursurilor în şcoală nu va fi afectată. Directorul unităţii de învăţământ va reveni la Inspectoratul Şcolar Judeţean cu o adresă în sensul reîncadrării unităţii în scenariul verde, cu începere de miercuri, 16 septembrie“, se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Sibiu.

Potrivit sursei citate, şi elevii de la Liceul Baptist “Betania” din municipiul Sibiu ar trebui, de luni, să se întoarcă în bănci.

Liceul Baptist ‘Betania’ este structură a Colegiului ‘Noica’, dar încadrarea acestuia în scenariul roşu este complet nejustificată. Clădirea a fost modernizată anul trecut, spaţiile fiind funcţionale şi pregătite pentru începerea şcolii. Directorul a fost atenţionat să adopte în cel mai scurt timp scenariul verde, conform situaţiei reale, acesta confirmând primăriei că începând de luni, 14 septembrie, elevii sunt aşteptaţi la şcoală“, mai arată Primăria Sibiu.

Şi la Colegiul “Cibinium” din Sibiu, directorul ar fi revenit asupra deciziei de a se aplica scenariul roşu şi a cerut deja reluarea normală a orelor începând de miercuri.

În cazul Colegiului ‘Cibinium’, lucrările realizate de proprietarul acestei clădiri retrocedate nu au putut fi finalizate până la această dată, din cauza furnizării cu întârziere a unor materiale aprovizionate din străinătate. Şi în acest caz s-a găsit o soluţie. Sălile de la etajul II erau finalizate, iar la etajul I constructorul a reuşit să mai finalizeze încă câteva săli. Acestea vor asigura necesarul de spaţiu pentru desfăşurarea cursurilor, împreună cu atelierele de practică ale colegiului situate pe Aleea Artileriştilor. Directorul a transmis deja o adresă către Inspectoratul Şcolar Judeţean, solicitând reîncadrarea unităţii de învăţământ în scenariul verde începând de miercuri, 16 septembrie“, potrivit comunicatului Primăriei Sibiu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, reunit joi, a decis că majoritatea elevilor din unităţile de învăţământ care nu se vor deschide luni vor fi nevoiţi să urmeze cursurile acasă, online, nu din cauza pandemiei, ci a lucrărilor neterminate din trei licee din municipiul Sibiu, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Astfel, dintr-un total de 2.068 de copii nevoiţi să urmeze cursuri doar online, aproape 70% sunt liceeni din municipiul Sibiu, unde nu pandemia de noul coronavirus este problema, ci lucrările neterminate de către constructori. Un număr de 1.440 elevi de la Liceul Teoretic “Constantin Noica”, Liceul Teologic Baptist “Betania” şi Colegiul Tehnic “Cibinium”, toate din municipiul Sibiu, figurează în scenariul 3, roşu, din cauza lucrărilor neterminate, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Constantin Dincă.

Potrivit sursei citate, în acelaşi scenariu roşu mai sunt alţi 628 de copii din mediul rural, care provin de la grădiniţe şi şcoli din localităţile Arpaşu de Jos, Nou Român, Arpaşu de Sus, Ludoş, Slimnic şi Ruşi.

Restul copiilor vor face cursuri, majoritatea în scenariul verde, adică 48.449, şi galben – 11.295. Şi în cazul copiilor cu scenariul galben, adică jumătate vor merge la şcoală, jumătate vor face cursuri de acasă, cea mai mare problemă nu este pandemia, ci lipsa de spaţiu şi a separatoarelor de plastic. Dacă 2.549 de elevi vor face cursuri în scenariul galben din cauza pandemiei, alţi 8.746 nu vor putea să vină toţi la şcoală, zilnic, din cauza lipsei de spaţiu şi a separatoarelor de plastic.

De fapt, situaţia aceasta cu alocarea de fonduri se întâlneşte la mai multe şcoli din municipiul Sibiu. Comenzile pentru separatoare au putut să se dea destul de târziu şi, fiind furnizorii aglomeraţi, şcolile au optat să vină cu o parte dintre elevi la şcoală, o parte să rămână acasă şi să lucreze pe online şi să facă rotaţia, o săptămână, două, cât va fi cazul, până se va reuşi montarea separatoarelor“, a explicat şeful IŞJ Sibiu, Alexandru Dumbravă, joi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

AGERPRES

Articolul precedentMâine dimineață se trag la sorți președinții secțiilor de votare pentru alegerile din 27 septembrie
Articolul următorFocar de COVID-19 la o fabrică de textile din Sibiu. 23 de persoane au fost testate pozitiv