Conform prognozei meteo a Administrației Naționale de Meteorologie, în unele părți din țară este frig, ninge, iar în alte părți temperaturile sunt de primăvară.

Este Cod portocaliu de viscol şi ninsori puternice pe crestele montane, la mai mult de 1.600 de metri altitudine, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Acolo sunt rafale de 120 km/h, vizibiltatea este redusă, iar zăpada troienită.

Ninge şi la Topliţa luni dimineaţă, vântul este puternic, iar temperatura nu trece de -6 grade Celsius. Şi la Sighetu Marmaţiei, zăpada e aşezată într-un strat consistent, de pare că vine Crăciunul.

Începând din această seară până mâine seară, va fi în vigoare un alt Cod portocaliu şi pentru zona Carpaţilor, unde viteza vântului se va apropia de 140 km/h. De asemenea, pentru marţi va fi un Cod galben de vânt în toată regiunea ţării, conform Antena 3.

În schimb, în zonele joase din ţară, este o vreme de primăvară cu temperaturi de 10-11 grade, dar vreme închisă, cu ploi, inclusiv în Bucureşti.

Potrivit prognozei pentru următoarele zile, joi, temperatura va ajunge la 17 grade, ceea ce înseamnă valori cu 10-12 grade mai mari ca normalul.

Prognoza meteo 7 februarie – 7 martie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7-14 februarie 2022 – Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14-21 februarie 2022 – Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în nordestul țării, dar și ușor mai coborâte la munte.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21-28 februarie 2022 – Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 28 februarie – 7 martie 2022 – Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentAnamaria Prodan, reacție de milioane după ce Reghe a fost făcut „preș”, umilindu-se pentru favoruri sexuale: „Îmi e și milă, și silă! Hal de bărbat!”
Articolul următorBilanț coronavirus: Aproape 17.000 de infectări în ultimele 24 de ore