Românii au la dispoziție, începând de la jumătatea lunii mai a acestui an, un nou instrument care îi va ajuta să colecteze selectiv deșeurile. Este vorba despre www.HartaReciclarii.ro, platforma interactivă care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile din România.

Totodată, Harta, prin componenta sa de educație, pune la dispoziție informații și tutoriale despre modalitatea corectă de colectare separată și tipurile de materiale ce pot fi sortate pentru reciclare.

Platforma Harta Reciclării este un proiect al Asociației ViitorPlus, fiind inclus în campania de educație pentru colectare selectivă „După Noi, strângem tot noi”.

Harta Reciclării este accesibilă atât de pe dispozitive mobile (smartphones și tablete), cât și pe laptopuri și desktop-uri. Această aplicație web-based – accesibilă la adresa www.hartareciclarii.ro permite utilizatorilor să localizeze punctele unde pot duce deșeurile reciclabile colectate separat, dar include și o componentă interactivă, de user generated content, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea să contribuie la baza de date a hărții prin adăugarea de noi puncte de colectare selectivă – dacă acestea nu există deja, sau prin revizuirea celor deja existente, dacă descrierea lor nu este conformă cu realitatea.

Articolul precedentCod galben de ploi și descărcări electrice în județul Sibiu
Articolul următorExperții au vorbit la Sibiu despre controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase