Rata șomajului înregistrată în evidența AJOFM Sibiu în luna ianuarie a acestui an este de 1.82%. Asta înseamnă că în evidențele agenției erau înregistrați 3.598 șomeri, din care 1.608 femei. Comparativ cu luna decembrie 2018, când rata șomajului a fost de 1,79%, în ianuarie 2019 acest indicator a înregistrat o creştere cu 0,03 procente.

Din totalul de 3.598 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Sibiu 1.062 erau beneficiare de indemnizţie de şomaj, iar 2.536 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.441 șomeri provin din mediul rural și 1.157 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii primare sau fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sibiu (42%), urmat de cei cu studii gimnaziale şi profesionale (35%), 17% au absolvit studii liceale şi postliceale iar cei cu studii superioare sunt 6% din totalul șomerilor înregistrați.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Sibiu sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Sibiu.

Locuri de muncă disponibile în Sibiu

La nivelul judetului Sibiu sunt disponibile 1.345 locuri de munca vacante oferite de 84 de angajatori.Din totalul locurilor de munca, 44 se adreseaza persoanelor cu studii superioare (analist calitate, consilier juridic, inginer constructii civile, inginer instalatii pentru constructii, manager proiect, programator, proiectant inginer instalatii, sef formatie industria confectiilor îmbracaminte, specialist in domeniul calitatii, etc.) in timp ce 1.301 sunt pentru persoane fara studii superioare.

 

Articolul precedent“aNATOmia unei Alianțe”, prezentată la Academia Forțelor Terestre
Articolul următorMai multe străzi din Mediaș rămân fără curent electric