Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 30-a zi. Conform unor surse, se pare că Rusia și-a propus să încheie războiul până în data de 9 mai, astfel că sunt așteptate intensificări ale bombardamentelor în zilele următoare. Între timp, majoritatea orașelor mari din Ucraina trăiesc sub teroarea exploziilor, în fiecare noapte.

 

Rusia este dispusă să continue războiul împotriva Ucrainei, fiind pregătită să susțină agresiunea armată până pe 9 mai. Este termenul pe care Moscova și l-ar fi propus pentru a încheia așa-numita „operațiune specială”. În continuare, orașe importante ale Ucrainei sunt distruse de bombardamentele zilnice. Proiectilele rusești cad peste cartiere de locuințe, centre comerciale, școli și spitale. În timp ce Moscova susține că operațiunea militară specială din Ucraina se desfășoară conform planului, militarii trimiși la război nu mai au mâncare sau combustibil pentru vehicule. 

‼️Footage of a powerful explosion in Kyiv..#Ukraine #Russia #TPYXA pic.twitter.com/MwYbVWW9nc

— ТРУХАEnglish (@TpyxaNews) March 24, 2022

O altă noapte, noi bombardamente. În orașul Kiev s-au auzit din nou explozii puternice, noaptea trecută.

‼️Outskirts of Kyiv now.‼️

Video: pic.twitter.com/qJuekwWOi7

— ТРУХA English (@TpyxaNews) March 24, 2022

 

Nici lângă aeroportul din Harkov bombardamentele rușilor nu s-au oprit.

‼️Fighting near the airport in Kharkiv.#Ukraine #Russia #TPYXA pic.twitter.com/znJKX1VXUJ

— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) March 24, 2022

#Kharkiv right now in flames after #Russian airstrikes pic.twitter.com/R1DytPtH6F

— Giorgi Revishvili (@revishvilig) March 24, 2022

În Nikolaev, șeful Administrației Regionale de Stat a publicat un videoclip cu cea de-a zecea înfrângere a invadatorilor ruși.

The head of the #Nikolaev Regional State Administration Vitaly Kim published a video of the 10th defeat of the #Russian invaders in #Chornobaevkapic.twitter.com/aGZGNbvuYZ

— NEXTA (@nexta_tv) March 24, 2022

 

Ucraina a acuzat Moscova că a luat cu forța sute de mii de civili din orașele ucrainene distruse în Rusia. Avocatul poporului ucrainean spune că unii ar putea fi folosiți ca „ostatici” pentru a face presiuni asupra Kievului să se predea. Peste 400 de mii de persoane, inclusiv 84 de mii de copii, ar fi fost luate împotriva voinței lor. Ca semn de solidaritate, drapelul ucrainean va flutura oficial deasupra New York-ului.

The Ukrainian flag will now officially fly over New York. This is how the largest #US metropolis demonstrates its solidarity with #Ukrainepic.twitter.com/sukG6qU5rR

— NEXTA (@nexta_tv) March 24, 2022

Peste 10 milioane de oameni și-au părăsit locuințele din Ucraina, de la începutul războiului, iar mai mult 3,5 milioane au fugit din țară. Rusia ar fi pierdut aproape 16 mii de soldați pe frontul ucrainean.

Articolul precedentGeneralul Gabriel Oprea a primit vizita președintelui Programului de Asistență pentru Supraviețuitorii Tragediilor din SUA
Articolul următorBiden va merge la granița Ucrainei cu Polonia – Ce anunță Casa Albă