Război în Ucraina – Noaptea trecută s-au observat intensificări ale bombardamentelor în anumite zone din Ucraina. Rușii lansaseră un ultimatum pentru Mariupol pentru ca forțele ucrainene să predea orașul, însă acesta a expirat și armata lui Putin a reluat bombardamentele și chiar le-a intensificat.

Regiunea de est a Ucrainei a fost, azi noapte, ținta a zeci de rachete. Ucrainenii din regiunea Harkovului și a Donbasului încearcă să găsească adăpost pentru a se ascunde de bombardamente. Între timp, echipajele medicale fac față cu greu în misiunea lor de a salva victimele. Iar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizează că ofensiva rușilor în estul țării urmează să fie și mai dură. 

Rușii au bombardat Harkovul în toiul nopții cu zeci de rachete.

 

Echipajele de urgență nici nu au avut timp să preia victimele.

Pe camerele de supraveghere din Harkov, ucrainenii își pun viața în pericol în fiecare clipă atunci cânhd ies din case. O femeie a fost surprinsă în mijlocul bombardamentelor aeriene.

 

Mai multe tankuri rusești din regiunea Lugansk au fost distruse de dronele ucrainene.

În regiunea Kievului, un elicopter al armatei ucrainene a luat cu asalt mai multe tabere ale soldaților ruși concentrate în jurul capitalei.

Un soldat ucrainean a fost salvat de gloanțe chiar de propriul său telefon.

Președintele Volodimir Zelenski a avertizat ucrainenii că rușii pun în plan o nouă ofensivă distrugătoare în regiunile ocupate de la începutul războiului.

“Trupele ruse se pregătesc pentru o operațiune ofensivă în estul țării noastre în viitorul apropiat. Vor să termine literalmente și să distrugă Donbasul. La fel, invadatorii distrug Mariupolul și vor să șteargă de pe fața pământului și alte localități din regiunile Donețk și Lugansk”, a declarat Zelenski. 

Ucrainenii care s-au aflat sub ocupația invadatorilor ruși îi primesc cu brațele deschise și cu lacrimi de bucurie pe salvatori. Armata este așteptată în zeci de localități din regiunile Herson, Mariupol, Harkov și Donbas.

 

Articolul precedentSondaj CURS – PNL este în creștere în intențiile de vot pentru parlamentare
Articolul următorBombardamente masive în Mariupol după expirarea ultimatumului făcut de ruși