Războiul din Ucraina continuă după 58 de zile de la începerea “operațiunii speciale” a armatei Ruse. 

Au trecut aproape două luni de când Ucraina a fost invadată de trupele lui Putin. Rusia a respins propunerea Ucrainei pentru un armistițiu de Paști. Orașul Nikolaiev a fost din nou bombardat de ruși cu lansatoare de grenade. Între timp, Statele Unite au anunțat că vor ajuta la strângerea de dovezi, legate de crimele de război comise de Rusia. 

Rusia nu vrea armistițiu nici măcar pe perioade Paștelui. Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

“Din păcate, Rusia a respins propunerea de a stabili un armistițiu de Paște. Asta arată foarte bine modul în care liderii acestui stat tratează credința creștină, una dintre cele mai importante sărbători,”,a spus Zelenski. Bombardamentele au continuat și noaptea trecută. Orașul Nikolaev a fost din nou lovit de grenade propulsate de rachetele rușilor din Herson.

Între timp, Statele Unite au transmis că vor ajuta la strângerea de dovezi ale crimelor de război ale Rusiei. Procurorul general Merrick Garland a transmis că a fost contactat de omologul său ucrainean și că a fost deja strâns un grup de aliați internaționali care să lucreze în acest sens.

Sursa: realitatea.net

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Cea mai veche rafinărie din România tocmai a fost radiată
Articolul următorVremea 22 aprilie – Temperaturi de peste 20 de grade