Războiul continuă în cea de-a 53-a zi, în Ucraina. În timp ce multe dintre orașele ucrainene sunt distruse sistematic, zi de zi de noi bombardamente, și rușii înregistrează pierderi importante: un nou general rus a fost eliminat.

 

Ministerul rus al Apărării a dat un ultimatul forțelor ucrainene care încă luptă pentru Mariupol să se predea, scrie realitatea.net La rândul său, Zelenski a avertizat că eliminarea ultimilor soldați ucraineni din orașul port, va pune capăt oricăror negocieri de pace. Între timp, șefa Comisiei Europene a declarat că petrolul rusesc va fi vizat de un nou pachet de sancțiuni. 

Ministerul rus al Apărării a dat un ultimatul trupelor ucrainene care încă apără orașul Mariupol să depună armele. Viețile celor care cooperează vor fi cruțate, susțin oficialii de la Kremlin. În schimb, cei care refuză vor fi uciși.

Pe de altă parte, președintele Volodimir Zelenski a avertizat că eliminarea ultimilor soldați din Mariupol ar pune capăt oricăror negocieri de pace.

Mariupol nu este singurul oraș care se confruntă cu trupele rusești. Avioanele rusești au bombardat din nou Liovul.

Totuși, armata lui Putin continuă să piardă oameni. Generalul rus Vladimir Frolov, comandantul adjunct al Armatei a 8 a Rusiei, a fost ucis săptămâna aceasta în Ucraina. Informația a apărut abia după ce acesta a fost înmormântat la Sankt Petesburg, iar anunțul a venit indirect, printr-un mesaj de condoleanțe transmis de municipalitate.

Între timp, Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni. Șefa Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat că petrolul rusesc și Sberbank vor fi incluse în cel de al șaselea pachet de sancțiuni. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMarius Budăi îi liniștește pe români: “Avem bani pentru pachetul de ajutor social”. Ce spune despre MAJORAREA pensiilor și “sperietoarea” concedierilor în masă
Articolul următorNicolae Ciucă, mesaj de Paștele catolic: Sărbători luminate, pace şi linişte sufletească