Profilerul Paul Herinean face dezvăluiri, la Realitatea PLUS, despre mesajul lui Zelenski pentru români. Acesta ne spune ce se ascunde în spatele discursului liderului ucrainean.

 

„Zelenski cere ajutorul de la politicieni și de la stat să impună sancțiuni dure Rusiei. Scopul este unul intrinsec, de a-și sustine poporul, deci cere ajutorul României. Este un orator desăvârșit, pare că vorbește liber. La începutul mesajului vine cu acele imagini cu impact emoțional. Ni se adresează nouă și ne atinge inteligența emoțională. Vedem ce e acolo, deci nu putem decât empatiza, iar apoi ne spune emoțiile pe care le trăiește.

Totuși, regăsesc în discursul său și o zonă de echilibru, subliniată și de lipsa indicatorilor nonverbali. Tot ceea ce face în permanență: nu are gesturi largi, nu încearcă să impresioneze, gesturile sale sunt scurte, sunt autentice. De regulă, cu mâna dreaptă vine și cu degetul mare orientat în sus face, dinspre corp în exterior, mișcări scurte, importante în analiza comportamentală. Vine cu acest gest când spune că firmele românești sunt binevenite în reconstrucția Ucrainei.

 

Analiza comportamentală arată autenticitate. Palma la vedere, degetul mare în sus, o persoană autentică, tristă, o persoană care suferă, dar care își structurează foarte bine mesajul. Ne atinge și pe noi, dar și pe politicieni.

Imaginile de la început sunt cele care deschid zona de empatie profundă, apoi vedem o persoană foarte tristă, dar foarte echilibrată, având în vedre drama pe care o trăiește poporul ucrainean, ceea ce arată încredere, determinare, leadership. În discursul de astăzi au fost incluse și aspecte manipulative, iar logica acestui discurs, legat de epoca lui Ceaușescu, nu face altceva decât să încerce din nou manipulativ să ne proiecteze în zona aceea, să ne aducem aminte. Vrea să arate ceea ce riscă astăzi Ucraina, respectiv o întoarcere în timp. Vorbește despre libertate, este un discurs manipulativ”, a precizat profilerul Paul Herinean, la Realitatea PLUS.

Articolul precedentAcțiune, la nivel național, pentru siguranța traficului rutier
Articolul următorMarcel Ciolacu i-a amintit președintelui Ucrainean de etnicii români și Republica Moldova