Doi elevi din Sibiu au obținut rezultate foarte bune la cea de-a XXIII – a ediție a etapei naționale a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”. Este vorba despre Raquela Vanessa Drăgan, elevă în clasa a XII-a și Octavian Ianc, elev în clasa a X-a, ambii la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. În urma rezultatelor obținute, Octavian a fost selectat în lotul lărgit de  pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud.

Cei doi elevi au susținut 8 probe (teorie și practică), la 4 discipline (fizică, chimie, biologie și geografie). În urma acestora, Octavian Ianc a fost premiat cu Mențiune, obținând locul 15 (din 108 elevi participanți), cu un total de 127,12 puncte (28 puncte – biologie, 40 puncte –chimie, 30,5 puncte – fizică și 28,62 puncte – geografie). Totodată, datorită rezultatului cumulat de la fizică a obținut Medalia de Argint, iar datorită rezultatului final și criteriilor de selecție specifice a fost selectat în lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud.

Octavian Ianc a făcut parte și din echipa „Quaternion”, echipă ce a obținut premiul III la concursul „Zero Robotics High School Tournament” organizat de NASA și M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology).

 

 

 

Articolul precedentSibiu Rally Romania face parte din calendarul internațional FIVA și în 2019
Articolul următorAviz negativ pentru protestul sindicaliștilor din poliție anunțat în ziua SUMMIT-ului din Sibiu