Risc de avalansă de gradul 4 (pe o scară de 1 la 5) în munții Făgărașului, anunță reprezentanții Salvamot Sibiu. Avertizarea se va menține în următoarele zile. Măsura a fost luată ca urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor în munţii Făgăraşului, conform buletinului nivo-meteorologic emis miercuri, 23 ianuarie de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi a prognozei meteo pentru următoarele zile.

În aceste condiții Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu anunţă riscul că riscul producerii de avalanşe în munţii Făgăraşului este foarte mare.
Pentru prevenirea accidentelor montane reprezentanții instituției solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.
„Solicităm turiştilor ca accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac să se efectueze doar cu telecabină. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condițiile impuse de perioada în care riscul de avalanșă rămâne ridicat. Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaţi să solicite informații şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă şi de asemenea să fie dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă). Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise”, transmit aceștia.

Articolul precedentNu se învață nici vineri. Elevii sibieni sunt liberi din Ordin de Ministru
Articolul următorGaz Metan – Uzbekistan U23 3-1. Prima victorie a echipei din Mediaș, în cantonamentul din Antalya