UPDATE: Potrivit ultimelor informații date de autorități ursul ar fi părăsit străzile Mediașilui. Urmele acestuia indică faptul că s-ar fi îndreptat către pădure. La ora actuală echipajele de jandarmi, polițiști și polițiști locali sunt încă la fața locului pentru a asigura zona. De asemenea, pădurarii sunt prezenți și ei pentru a acționa. Nu au fost anunțate victime sau persoane care să se fi întâlnit față în față cu anumalul sălbatic.

Știre inițială: Un urs a ajuns în această dimineață pe străzile centrale ale Mediașului. Acesta a fost văzut în jurul orei 9.15 pe strada Unirii, după care s-a îndreptat spre Podul Gării și a ajuns în zona căii ferate.

Locuitorii orașului au fost avertizați și printr-un mesaj RO-ALERT de prezența ursului pe străzi, pentru a evita zona.

Acționează un echipaj de jandarmerie împreună cu politiști, politiști locali și reprezentanți ai Ocolului Silvic Mediaș. În sprijin este și un echipaj SMURD.

Cei care se vor întâlni cu ursul sunt sfătuiți să nu se apropie de el pentru a face fotografii;, să nu-l hraănească, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să facă zgomot, gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță și să nu se bazeze că este suficientă distanță până la urs. Să se îndepărteze căt mai mult posibil.

Important: Solicitați sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Articolul precedentIncendiu de vegetație uscată, în Jina
Articolul următorPeste 170 de specialişti au dezbătut la Sibiu teme de actualitate din aviaţia civilă