A fost lansat proiectul Start-UP Hub: Laboratoru antreprenorilor! Este vorba despre o competiție de planuri de afaceri, organizată de Universitatea „Lucian Blaga”. Câștigătorii pot obține finațări de până la 40. 000 de euro.

Perioada de înscriere în competiție este 12 – 15 noiembrie. Dosarul de candidatură se depune la sediul proiectului (Clădirea Rectoratului, cam 105, Cabinet prorector Livia Ilie) sau se transmite prin poștă Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu, Bdul Victoriei nr 10, cod poștal 550024. 

Metodologia de selecție a planurilor, macheta de plan de afaceri și grilele de evaluare pot fi obținute AICI .

Start-UP Hub: Laboratoru antreprenorilor! este un proiect regional prin care se vor acorda ajutoare de minimis în valoare de cel mult 40.000 de euro, unui număr de 75 de întreprinderi noi, cu profil non-agricol, din mediul urban, prin intermediul cărora să se creeze un număr de 150 locuri de muncă. Se va derula pe o perioadă de trei ani (ianuarie 2018-ianuarie 2021) și va avea un buget total de 18.405.808,05, din care valoarea cofinanțării este de 233.181,23 lei. Grupul țintă al proiectului este format din 400  persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din Regiunea Centru;

  • au reședința sau domiciliul în mediul urban sau rural, în regiunea Centru, în care se implementează proiectul (județele Sibiu, Brașov, Mureș, Alba, Harghita, Covasna).

Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Articolul precedentInspectoratul Școlar Județean Sibiu are un nou șef
Articolul următorUpdate: Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni din zona Muzeului Satului