UPDATE 1/ Focul din litiera pădurii din vârful Măgura se manifestă în continuare cu precădere în zonele abrupte și greu accesibile.
„Intervenția pompierilor militari se desfășoară cu dificultate având în vedere relieful din zonă și focarele care se reaprind in condițiile de vânt. De asemenea transportul apei este efectuat de la aproximativ 3 km (vermorele, rezervoare de apă mobile ) cu ajutorul autoturismelor off-road”, spune Alina Voina, purtător de cyvânt ISU Sibiu.
În momentul de față intervin la fața locului peste 40 de pompieri militari din cadrul ISU Sibiu precum și un număr mare de membrii ai Ocolului Silvic și SVSU împreună cu cetățeni voluntari.

UPDATE/ Pompierii intervin în continuare pentru a stinge focul în litiera pădurii de pe vârful Măgura. Se intervine cu dificultate datorită zonei abrupte și accesul greu cu materiale de stingere.Cu toate acestea, ISU Sibiu asigură cetățenii care locuiesc în zona localităților Cisnădie și Sadu că se depun toate eforturile în scopul limitării efectelor produse de incendiul.

La fața locului sunt mobilizați peste 35 de pompieri militari și aproxmativ 80 de reprezentați ai Ocolului Silvic „Valea Sadului” Cisnădie, SVSU Cisnădie și SVSU Sadu.Pompierii acționează pe o suprafață de aproximativ 4 ha. Se intervine cu vermorele, labe de gâscă, drujbe și autovehicule off-road pentru transportul materialelor.

Știre inițială/ Din cauza condițiilor de vânt focarele existente în pădurea de la Măgura s-au reasprins. Forțele aflate la fața locului au fost suplimentate cu 10 pompieri militari cu UTV și șenilată.

Vă reamintim că, noapte trecută, un incendiu a izbucnit în litiera pădurii și la copaci. Sunt mai bine de zece ore de când pompierii se luptă cu stingerea flăcărilor. Deși în această dimineață mai erau doar câteva focare pe care pompierii le localizaseră spre a fi stinse, din cauza condițiilor de vânt, focul s-a reaprins.

Articolul precedentMuncitor forestier, găsit mort în apropiere de Păltiniș
Articolul următorActrița Ema Vețean s-a stins din viață la doar 38 de ani