Șapte localități din județul Sibiu reprezintă punctele critice în caz de inundații de pe cursurile de apă.

Potrivit Prefecturii Sibiu, este vorba despre Orlat, Săliște, Săcel, Porumbacu de Jos, Șoroștin, Tîrnava și Sebeșu de Jos.
Întrunit în ședință extraordinară, la convocarea prefectului Adela Muntean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, astăzi, inventarul actualizat al punctelor critice în caz de inundații de pe cursurile de apă din județul Sibiu.
Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu, Sandu Mircea Bîrs, a prezentat măsurile întreprinse și propunerile pentru diminuarea riscului de inundații. Lucrările de decolmatare, recalibrare și consolidare a albiilor râurilor vor fi realizate din surse proprii ale SGA Sibiu, SGA Mureș și din surse bugetare.
Hotărârea nr. 1/18.04.2019 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a fost adoptată la solicitarea Administrației Naționale ,,Apele Române”, transmisă CJSU Sibiu prin radiograma 7520/16.04.2019.
În cadrul ședinței extraordinare, colonelul Laurențiu Cosmin Balcu, vicepreședinte al CJSU Sibiu, a prezentat măsurile care se vor întreprinde în perioada Sărbătorilor Pascale (catolice și ortodoxe), a Summit-ului, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumtru Croitoru” al Județului Sibiu.
Prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor CJSU care fac parte din cele trei comisii mixte de control și prevenire constituite prin Ordin al Prefectului, să-și facă datoria cu responsabilitate: “Vă cer să respectați ordinele transmise și să faceți verificările cu maximă vigilență. Sunt măsuri de prevenire foarte importante pentru siguranța cetățenilor, pe care trebuie să le abordați cu seriozitate. Nu admit să treceți cu vederea nicio abatere la niciuna dintre cele trei direcții de control: arderea vegetației uscate, salubrizarea cursurilor de apă și modul de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare. La finalul lunii aprilie aștept rapoartele acestor comisii mixte de verificare”.

Articolul precedentStudenții și elevii din țară și străinătate se întrec la un concurs de roboți mobili, la ULBS
Articolul următorProgramul “Periuța de dinți” se extinde la grădinițele din Copșa Mică