Premierul Marcel Ciolacu și liderul AUR, George Simion, au avut marți, pe holurile Parlamentului, un schimb de replici pe tema drepturilor românilor din Ucraina. 

Liderul AUR și mai mulți parlamentari, cu teancuri de cărți în limba română în brațe, s-au plâns că cinci microbuze pline cu cărți sunt blocate la granița cu Ucraina și au acuzat statul că nu se implică pentru ca acestea să ajungă la copiii români.

La ieșirea din plen, membrii AUR au venit după Marcel Ciolacu și i-au cerut să dea un telefon la Poliția de Frontieră să permită microbuzelor să treacă granița. Ciolacu a spus că el nu face trafic de influență, moment în care Simion i-a spus “bine că domnul Cherecheș poate trece granița, dar cărțile nu”, cu referire la primarul din Baia Mare care a fugit din țară înainte de condamnare.

La un moment dat, premierul a vrut să intre în biroul președintelui interimar al Camerei Deputaților și a întins mâna către George Simion. Liderul AUR nu a vrut să îi strângă mâna, însă i-a dat cartea “Harry Potter și piatra filozofală”, cu mențiunea că “am auzit că domnul Ciolacu și-a luat Bac-ul mai târziu”.

Articolul precedentKlaus Iohannis contestă la CCR legea prin care fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, mai primește 10 ani la șefia Consiliului Legislativ
Articolul următorKlaus Iohannis nu renunță la vizitele exotice. Merge în Dubai imediat după recepția de 1 Decembrie, pentru un discurs de 3 minute