Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Sibiu s-a întrunit, astăzi, pentru a discuta despre serviciile de asistență socială acordate persoanelor vârstnice, de către furnizorii publici și privați din județul Sibiu.

Ședința a fost prezidată de subprefectul Horațiu Marin. Reprezentantul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu a prezentat cele 24 de servicii sociale acreditate, la nivelul județului. Dintre acestea, 14 sunt servicii private:

* 10 Asociații / Fundații care administrează cămine pentru persoane vârstnice în municipiul Sibiu – 2 cămine, comuna Slimnic – 2 și câte un cămin în localitățile Mediaș, Săliște, Tălmaciu, Șelimbăr, Ighișu Nou, Marpod, Ațel și Merghindeal.

* 4 furnizori privați care acordă servicii de îngrijire la domiciliu (trei în municipiul Sibiu și unul în comuna Slimnic).

Cele 10 servicii publice acreditate cuprind:

* un cămin pentru persoane vârstnice, în Sibiu

* 6 centre care acordă servicii de îngrijire și asistență la domiciliu în Sibiu, Avrig, Agnita, Loamneș, Chirpăr și Mihăileni

* 3 centre de zi (tip club) în Agnita, Chirpăr și Păuca.

Pe lângă aceste servicii oferite exclusiv persoanelor vârstnice, în județ mai funcționează și alte unități de asistență socială destinate persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate sau dependență medico-socială: 3 cantine sociale (în Sibiu, Mediaș și Cisnădie), 4 unități de asistență medico-socială în Sibiu, Mediaș, Săliște și Agnita, precum și 2 centre de îngrijire și asistență în comuna Biertan.

Pentru a furniza serviciile sociale, instituțiile sau organizațiile trebuie să dețină acreditarea ca furnizori de servicii sociale și licența de funcționare a unității, conform Legii nr. 197/2012.

Articolul precedentOfelia Popii, nominalizată pentru Premiile Gopo 2019 pentru un rol din filmul “Moon Hotel Kabul”
Articolul următorBărbat din Mureș, bănuit că ar fi sustras bunuri din două locuințe din Mediaș, reținut