Un sibian de 46 de ani a fost condamnat la închisoare, după ce, între anii 2013 – 2014, a pretins diverse sume de bani de la persoane care căutat un loc de muncă în străinătate. Potrivit IPJ Sibiu, activitatea sa se desfășura îndeosebi în județele Sibiu și Alba.

“La data de 15 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii emise în cursul anului 2016, de Judecătoria Alba Iulia, respectiv Judecătoria Blaj față de un sibian în vârstă de 46 de ani. În perioada 2013 – 2014, bărbatul a pretins diverse sume de bani de la persoane care căutau un loc de muncă în străinătate, activitatea sa infracțională derulându-se în mai multe județe din Transilvania, îndeosebi județele Alba și Sibiu. Sibianul s-a sustras punerii în aplicare a mandatelor emise de judecătoriile menționate, fiind depistat de polițiști pe raza municipiului Sibiu”, a explicat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Bărbatul a fost condamnat la executarea a cinci, respectiv trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată și a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud