O sibiancă de 66 de ani a murit după ce a fost lovită și sugrumată de fostul soț. Se pare că femeia l-a certat și înjurat pe bărbatul care s-a enervat și a devenit violent. După ce și-a omorât fosta soție, bărbatul a încercat să se sinucidă, ingerând erbicid. Agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că victima, în vârstă de 66 de ani, născută şi domiciliată în judeţul Sibiu, şi inculpatul, în vârstă de 68 de ani, tot sibian, care locuiau împreună dar în camere separate, se certau în locuinţă, în camera bărbatului. Femeia îl certa şi îl înjura, iar la un moment dat, vrând să îi închidă gura, inculpatul a lovit-o pe victimă la nivelul feţei şi a strâns-o de gât, aceasta decedând ulterior.
Autorul a încercat apoi să ingereze o cantitate de erbicid şi a dormit alături de cadavru. A doua zi, autorul a anunţat un vecin cu privire la faptă, iar acesta l-a informat pe fiul victimei despre incident.
“Prin fişa de constatări preliminare ale autopsiei, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare şi prin obstrucţia căilor respiratorii superioare. Leziunile constatate s-au putut produce prin comprimarea gâtului şi obstrucţia cavităţii bucale şi narinelor cel mai probabil cu mâinile, precum şi prin zgâriere cu unghiile şi au rol determinant în producerea decesului survenit la aceeaşi dată.  Inculpatul a recunoscut fapta, arătând însă că doar ar fi lovit-o pe fosta sa soţie cu muchia palmei la nivelul bărbiei, nu că ar fi strâns-o de gât”, explică Ion Veștemean Ion, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Potrivit acestuia, marți s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 199 alin. 1 raportat la art. 195 C.pen, iar miercuri a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect iar prin ordonanţa din 04.12.2019 a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte în infracţiunea de omor, prevăzută de art. 199 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 C.pen. şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpat.
“Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa procurorului din data de 04.12.2019 s-a dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 199 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 C.pen. Ulterior, procurorul de caz a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 zile iar instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile”, mai spune Veștemean.
Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale.

Articolul precedentMedieșean reținut, după ce ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o mașină
Articolul următorDosar penal pentru un șofer băut din Tălmaciu