De ziua lor, profesorii au primit au veste nu tocmai bună. În baza ordinului Ministerului Educației nr. 4884/2018, inspectoratele școlare vor trebui să disponibilizeze peste 4.000 de posturi.

În județul Sibiu, 65 de persoane ar urma să rămână fără loc de muncă în învățământ, însă Gheorghe Bîrză, inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Sibiu, spune că instituția pe care o conduce nu vrea să reducă nimic.

Mai mult decât atât, IȘJ Sibiu a făcut o solicitare la Ministerul Educației, pentru a-și păstra posturile existente în învățământ, respectiv 6.257, amintind de creșterea numărului de elevi în ultimul an școlar.
Am făcut o solicitare la Minister să păstrăm numărul de posturi existente, deoarece la nivelul județului Sibiu se constată o creștere a populației școlare. Am vrea să rămânem măcar la nivelul numărului de posturi de anul trecut, respectiv în jur de 6.220 de posturi, personal didactic. Datorită planului cadru și modificărilor de curriculum care au avut loc, se constată a creștere de 37 de posturi, adică avem 6.257 în județ. Ni s-a solicitat și nouă o reducere de posturi, respectiv 65. Noi sperăm că găsim înțelegere la Minister, ca să rămânem așa momentan. Astăzi am organizat un Consiliu de Administrație și am luat această hotărâre. Sperăm că trecem și peste acest hop. Noi nu vrem să reducem nimic!”, a spus prof. Gheorghe Bîrză, pentru realitateadesibiu.net.

Potrivit acestuia, în județul Sibiu nu poate fi vorba nici de comasarea unor școli, pentru că sunt multe clase cu peste 30 de elevi.

 

Articolul precedentPatru tineri reținuți pentru violențe comise într-un local din Sibiu
Articolul următorTrei victime în urma răsturnării unui camion pe câmp