Al patrulea focar de pestă porcină a fost confirmat în județul Sibiu, de data aceasta la Alămor. În acest context, la sediul Prefecturii Sibiu s-a întrunit în ședință extraordinară, Centrul Local de Combatere a Bolilor – Județul Sibiu, pentru a proba programul de măsuri în vederea combaterii focarului.

În exploatația contaminată, toți porcii rămași în viață au fost uciși de îndată, sub control oficial şi într-un mod prin care să se evite orice risc de propagare a virusului pestei porcine africane atât în timpul transportului, cât şi în timpul uciderii. Au fost îngropați, sub supraveghere oficială.

„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit imediat, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Alămor. De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Presaca, Bogatu Român, Armeni, Sădinca, Hașag, Mândra, Loamneș, Gusu, Ocna Sibiului, Topârcea și Ludoș”, spun autoritățile.

Pe raza localității Alămor, au fost amplasate două filtre rutiere de control și dezinfecție, care vor funcționa cel puțin 7 zile, respectiv până în momentul efectuării dezinfecției finale.

În prezent, focare de pestă porcină au mai fost confirmate la Colun, Șura Mică și Amnaș.

Articolul precedentActrița Ema Vețean s-a stins din viață la doar 38 de ani
Articolul următorO ursoaică și un pui, la plimbare prin Mediaș