Spectacolul „Alice” revine pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu, după doi ani. Reprezentația are loc sâmbătă, 16 februarie, de la ora 18:00. Spectacolul „Alice” este în regia lui Eugen Jebeleanu.

„Ritmat și haios, spectacolul „Alice” este unul dătător de energie și conturează un loc al visării și al descoperirii. În povestea rescrisă de Yann Verburgh, Alice este imaginea Wonderland („cea mai firmă dintre toate firmele”) și reprezintă idealul de frumusețe feminină pentru tinerele adolescente. Nadia, o fetiță din Sibiu, devine încet – încet și fără voia sa Alice într-o aventură fascinantă alături de Iepurele Alb, Pisica de Chester, Regina de Cupă, Omida, Tweedledee și Tweedledum, Pălărierul și Iepurele de Martie. Textul spectacolului de la Sibiu este o creație ce are la bază cele două romane ale scriitorului englez Lewis Carroll – „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor”. Montarea regizorului Eugen Jebeleanu creează cadrul unui spectacol deopotrivă pentru preadolescenți și părinți căci, într-un limbaj contemporan și cu o vizualitate modernă, pune întrebări despre relația dintre ei, așa cum este această relație condiționată de realitatea cotidiană”, spun reprezentanții teatrului.

După o pauză de doi ani de zile, spectacolul revine într-o nouă formulă cu actorii Andrei Sabău și Claudiu Urse, ce vor urca pe scenă alături de o parte din distribuția originală: Anton Balint, Paul Bondane, Barbara Crișan, Cristina Drăghici și Mihaela Grigoraș. Producția de la Sibiu se bucură, de asemenea, de contribuția unor creatori importanți precum Velica Panduru (scenografie și light design), Alex Halka (muzică), Coralie de Gonzaga și Silviu Naicu (video).

Spectacolul are o durată de aproximativ 1h15min și nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani.

Accesul publicului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic.

Articolul precedentBărbat din Porumbacu de Jos, amendat cu 1.000 de lei după ce luase ilegal cetină din pădure
Articolul următorTrafic oprit pe DN 7, Boița – limita cu județul Vâlcea