Din 3 aprilie, începe testarea COVID pe noua linie.

 

“În urma eforturilor susținute ale Spitalului de Pediatrie Sibiu și ale Primăriei Municipiului Sibiu, laboratorul de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19 din Spitalul de Pediatrie va fi funcțional începând cu data de 3 aprilie. Zilnic vor putea fi realizate maxim 40 de teste, în funcție de aprovizionarea cu truse de testare. Spitalul a comandat până în prezent 500 de astfel de truse dar, din cauza cererii mari, acestea vor fi livrate eșalonat în funcție de stocurile furnizorilor”, informează Primăria Sibiu.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a fost desemnat ca spital care va trata COVID 19 la pacienții pediatrici și, în acest context, managementul Spitalului va face demersuri pentru a primi și de la Ministerul Sănătății astfel de truse de testare.

Până la această dată, Spitalul nu are confirmat niciun pacient infectat cu coronavirus. Au fost internați 13 copii suspecți, la șapte dintre aceștia testele moleculare fiind negative, la ceilalți așteptându-se rezultatele.

Medicii Spitalului de Pediatrie consultă și prin telefon.

“În contextul actual al epidemiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a luat decizia ca medicii să acorde asistență medicală și prin telefon la următoarele numere puse la dispoziția Spitalului de către Asociația „Mâini Unite”: Triaj Pediatrie: 0765.533.253 / 0765.467.428; Chirurgie: 0765.467.497; Ortopedie: 0765.467.429; ORL: 0765.467.431; Oftalmologie: 0765.467.450; Cardiologie pediatrică (Dr. Cotârlă Viorela): 0765467.434; Boli Infecțioase: 0765.467.434;  Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (Dr. Gălățan Simona): 0765467.466”, arată Primăria Sibiu.

Activitatea Spitalului a fost reorganizată, prin relocarea secțiilor cu paturi și se desfășoară în cele trei clădiri, după cum urmează:

· În locația din str. Ghe. Barițiu (Luther) își desfășoară activitatea: Compartimentului de primire urgențe (CPU), Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică, Secția de Ortopedie Pediatrică, Laboratorul de radiologie și imagistică medicală, Ambulatoriul de specialitate chirurgie, ortopedie și neurologie.

În prezent, activitatea acestor cabinete de specialitate este restrânsă la urgențe medicale și chirurgicale.

Compartimentul de primire urgențe (CPU) își desfășoară activitatea normal, triajul pacienților urmând a se efectua începând de astăzi, 1 aprilie, într-un container special amenajat la intrarea în spital.

În locația din strada Transilvaniei nr.2-4 își desfășoară activitatea secțiile clinice de pediatrie și ambulatoriul de specialitate, triajul pacienților fiind efectuat într-un container special amenajat în curte

În locația de pe strada Pompeiu Onofreiu nr.2-4 a fost relocată secția de boli infecțioase împreună cu Ambulatoriul de specialitate de boli infecțioase, ORL și oftalmologie. Și în acest caz triajul se face într-un spațiu din curtea Spitalului.

Recoltarea analizelor medicale de laborator în regim ambulatoriu se va face în continuare în cabinetul de pe strada Pompeiu Onofreiu, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 7-9.

Articolul precedentAnunț oficial: decesul lui Gogu Mihuțescu, cauzat de coronavirus
Articolul următorConsiliul Județean Sibiu încurajează consumul local și lansează platforma www.gusturisibiene.ro