Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu continuă să fie spital COVID, iar cea mai mare parte a clădirii este în continuare “zonă roșie”, destinată exclusiv tratării pacienților infectați cu noul coronavirus.

În această zonă sunt incluse pavilioanele: Boli Infecțioase, Dermatologie, Oftalmologie, întreaga clădire medicală și tot pavilionul chirurgical cu Unitatea de Primiri Urgențe și secția ATI. De asemenea, „zona verde” rămâne aceeași: Oncologia și clădirea spitalului nou, unde își desfășoară activitatea Maternitatea, secțiile de Cardiologie, Neurologie, Chirurgie Plastică, Radiologie, Hematologie, Laboratorul Clinic de Analize. Celelalte specialități medicale sunt asigurate în alte spitale din județul Sibiu.

„Această organizare va rămâne în vigoare până se va schimba ordinul potrivit căruia spitalul județean este spital COVID. Până atunci vom respecta circuitele speciale destinate exclusiv potențialilor pacienți cu COVID -19 și care au fost organizate în așa fel încât să fie limitate la maxim riscurile de infectare atât pentru personal cât și pentru pacienți”, declară Conf.univ.dr Florin Grosu, directorul medical al SCJU Sibiu.

Ambulatoriul Integrat (policlinica spitalului) și-a reluat activitatea pentru toate specialitățile, conform programului obișnuit (07.00 – 21.00), cu programare pe baza biletului de trimitere și distanțare orară a pacienților. Programările se fac exclusiv telefonic sau online. Pacienții care se prezintă în Ambulatoriu trebuie să respecte cu strictețe instrucțiunile personalului: să păstreze o distanță sigură față de celelalte persoane, să nu aglomereze intrarea. Accesul se face controlat, în grupuri de maxim două-trei persoane.

“Se respectă orele de programare, iar urgențele sunt preluate imediat. La accesul în Ambulatoriu, se realizează triajul epidemiologic. Toate persoanele sunt obligate să completeze un formular tip, ca măsură de informare/siguranță/prevenție cu privire la noul coronavirus. De asemenea, la intrare se realizează dezinfecția mâinilor iar pacienții sunt termometrizați. Pacienții trebuie să poarte mască. Angajații ambulatoriului poartă echipamente de protecție. În cazul în care există suspiciuni de infectare, pacientul în cauză este trimis pentru consultație în Unitatea de Primiri Urgențe”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

În ceea ce privește conduita pe care trebuie să o urmăm după încheierea stării de urgență, spitalul recomandă sibienilor să fie prudenți și să nu se expună după relaxarea restricțiilor.

„Este foarte important ca populația să aplice în continuare măsurile de siguranță, să poarte măștile de protecție în spațiile închise, să respecte distanțarea socială, să acționeze cu prudență pentru a putea limita numărul de îmbolnăviri. Să previi este mai bine decât să tratezi! Am încredere că sibienii vor acționa în consecință și se vor proteja atât pe ei cât și pe cei din jur”, transmite conf. univ. dr. Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.

Și conf. univ. dr. Florin Grosu, directorul medical al SCJU Sibiu, le transmite un mesaj sibienilor, avertizând că pericolul nu a trecut: “Pentru a nu crește numărul pacienților internați, trebuie să fim în continuare precauți. Până acum a fost starea de urgență care, prin ordonanțe, a ținut oamenii în case și a instituit un tipar de distanțare socială pe care trebuie să-l menținem în continuare. Acum conștiința fiecărui dintre noi este factorul decisiv. Măsurile de relaxare nu înseamnă că pericolul a dispărut”.

Articolul precedent457 de sibieni, infectați cu COVID-19
Articolul următorMinisterul Sănătății anunță că peste 40,000 de cadre medicale vor primi bonusurile pentru lupta contra COVID