În data de 24 martie, la nivel mondial este marcată Ziua de Luptă împotriva Tuberculozei.

“Ne-am fi dorit, ca de fiecare dată, să vă aducem cele mai recente informații cu privire la această gravă maladie și totodată să vă invităm să fiți alături de noi la acțiunea de împădurire, programată alături de Consiliul Județean Sibiu și Direcția Silvică, în zona Veștem, cu sloganul „Sănătatea plămânilor noștri începe cu sănătatea plămânului verde al planetei”. În momentul de față am amânat aceste acțiuni, aflându-ne în plină pandemie cu un virus foarte contagios – COVID-19, care produce, ca și tuberculoza, grave probleme la nivelul plămânilor. De aceea, lansăm un apel către societate, cerând sprijinul cu privire la achiziționarea unor echipamente și materiale sanitare care să ne ajute să protejăm personalul medical al spitalului nostru”, spune Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Spitalele de pneumoftiziologie din țară sunt prevăzute să preia pacienții cu coronavirus în faza a doua, atunci când spitalele de boli infecțioase vor fi depășite de numărul de pacienți internați și izolați.

“Prin urmare, ne dorim să fim cât mai bine pregătiți să luptăm pentru salvarea vieților pacienților care dezvoltă complicații provocate de coronavirus. În plus, patologia respiratorie tratată în spitalul nostru, cu simptomatologie similară cu coronavirus, implică în fiecare zi un risc sporit pentru medici, fiind în permanență expuși pericolului de a fi infectați cu COVID-19. Menționăm că în anul 2019, la nivelul unității noastre sanitare, au fost consultați aproape 18.000 de pacienți, dintre care 16.000 adulți și 2.000 copii. De asemenea, peste 3.000 de pacienți au fost internați în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie în regim spitalizare continuă și alți aproximativ 1.000, în regim spitalizare de zi. Cei dintre dumneavoastră care doresc să sprijine în această perioadă sistemul medical pot fi alături de noi prin donații către asociația spitalului (Asociația Pneumologia – Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania – tel. 0269210979, [email protected] ), constând în bani sau echipamente de protecție sau prin completarea formularului 230. Precizăm că orice salariat poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit, potrivit art. 79, alin. 1 din Codul Fiscal. http://spital-tbc.ro/reusim-impreuna”, spune Roman.

Articolul precedentRareș Bogdan, critică la adresa politicienilor: Aici e vorba despre salvarea vieților românilor
Articolul următorLinia de testare pentru coronavirus la SCJU Sibiu, pregătită