Stăpânul câinelui, care a muşcat, sâmbătă, în Şelimbăr, un bărbat pe bicicletă, riscă până la trei ani de închisoare.

“La data de 19 noiembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală in-rem, conform art. 12 din O.U.G. nr. 55/2002, privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc. Fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, pentru Realitatea de Sibiu.
Proprietarul animalului a fost identificat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Șelimbăr, iar câinele este încadrat în categoria a doua de câini periculoși, conform prevederilor aceleiași ordonanțe (câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor).

Bărbatul muşcat de câine se deplasa pe bicicletă, sâmbătă, în jurul orei 16, la momentul incidentului. La faţa locului s-a solicitat sprijinul forţelor de ordine pentru a imobiliza câinele. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la UPU Sibiu.

Articolul precedentȘofer băut a ajuns cu mașina în afara părții carosabile
Articolul următorUPDATE: Incendiu în Fofeldea. Arde acoperișul unei case