Piaţa Mare a Sibiului s-a umplut de studenţi. Aşa cum este tradiţia, noul an universitar începe cu reunirea tinerilor de la Universitatea “Lucian Blaga” şi de la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, în centrul oraşului.

Ceremonia de deschidere a noului an universitar, 2018 – 2019, a debutat cu intonarea imnului naţional şi pe muzica Fanfarei Academiei de la Sibiu.

Seria discursurilor a fost deschisă de prof. Ioan Bondrea, rectorul ULBS. “A venit, a venit toamna… Şi odată cu ea şi deschiderea acestei aule impresionante din Piaţa Mare a Sibiului, care dă semnalul începutului de an universitar. Este pentru mine o deosebită plăcere să vă urez tuturor, dar în special bobocilor universităţilor noastre, ‘Bun venit în Sibiu’, în noul an universitar! Cu siguranţă de la 1 octombrie Sibiul se schimbă, devine mai tânăr, mai dinamic şi, astfel, oraşul are de câştigat. Universităţile noastre sunt un motor de dezvoltare a comunităţii şi apreciem în mod deosebit eforturile comunităţii, care se răsfrâng asupra comunităţii academice. Împreună cu AFT, avem un parteneriat solid, care durează din 2012. Toate evenimentele majore sunt făcute împreună, pentru binele celor două instituţii academice. Salutăm şi prezenţa ministrului Curaj, care este alături de noi, cel care a contribuit pentru dezvoltarea activităţilor de cercetare şi a pus aşa cum e firesc accent în universităţi pe cercetarea ştiinţifică”, a spus rectorul Bondrea.

De asemenea, gl. bg. prof. univ. dr. ing Ghiţă Bârsan, rectorul AFT, a relatat că:

“Aceasta este o revedere în care în prim plan se află cei mai tineri membri ai prestigioasei comunităţi academice sibiene, cărora le urez ‘Bun venit’ şi pe care îi felicit că au ales aceste două universităţi puternice. Sunteţi promoţia ce îşi începe studiile universitare în anul sărbătoririi a 100 de ani de la unirea tuturor românilor. Perioada studenţiei vă va oferi tuturor şansa integrării într-o lume a acţiunilor complete, temeinic fundamentate”.

Invitaţi să ia cuvântul pe scena din Piaţa Mare au fost şi bobocii celor două instituţii de învăţământ din Sibiu. Denisa Frătean a transmis mesajul tinerilor de Anul I de la ULBS, fiind eleva de 10 la BAC şi primind în dar de la ULBS un laptop. De asemenea, Cătălin Lodroman, care a fost admis cu nota 10 la AFT, a primit o tabletă.

Astrid Fodor, primarul Sibiului, a declarat în cadrul ceremoniei universitare că:

“Pe umerii acestor tineri aşezăm mari speranţe şi aşteptări. Privind spre ei, ştim că România are nevoie de oameni bine pregătiţi şi respnsabili, pentru ca această ţară să continue dezvoltarea”.

Festivitatea a cuprins şi câteva momente artistice.

Articolul precedentDoi tineri de 13 și 17 ani sunt suspecți într-un caz de tâlhărie calificată
Articolul următorÎn week-end începe ce de-a treia ediție a VinFest