Primăria Sibiu și Direcția Fiscală Locală au luat o serie de măsuri aplicabile de astăzi, 16 martie, rugând sibienii să le respecte în beneficiul tuturor.

IAvând în vedere intenția Guvernului României de a amâna termenul de plată a taxelor și impozitelor locale pentru primul semestru al anului 2020 până în data de 30 iunie, Primăria Sibiu și Direcția Fiscală anunță sibienii că aceste taxe și impozite se pot plăti până în 30 iunie, fără penalități.

Persoanele fizice care vor plăti integral, până în 30 iunie, impozitele și taxele aferente întregului an, vor beneficia în continuare de reducerea de 10% din suma totală de plată.

“Date fiind toate aceste măsuri de protecție, rugăm și recomandăm sibienilor să evite deplasările și aglomerările la ghișee și să efectueze plățile prin următoarele instrumente electronice: platforma de e-administrație de pe site-ul Primăriei Sibiu: https://extranet.sibiu.ro/default.aspx § Plata XPRESS, utilizând butonul de pe pagina principală a site-ului www.sibiu.ro https://extranet.sibiu.ro/Plata/Request.aspx. Prin acest instrument nu mai este necesară crearea unui cont, plata fiind posibilă cu codul de bare de pe decizia de impunere; prin portalul ghiseul.ro; prin virament bancar, care se poate face de pe aplicațiile mobile de Internet banking , în conturile Direcției Fiscale afișate pe următorul link, diferite pentru fiecare tip de operațiune de plată: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/conturi_iban”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Declarațiile de impunere, rapoartele de evaluare a clădirilor și alte documente privind bunurile impozabile, se pot depune în format electronic, până în data de 30 iunie, pe următoarele adrese: impozite și taxe persoane fizice: [email protected] o Impozite și taxe persoane juridice: [email protected] o Executare silită persoane fizice: [email protected]; eExecutare silită persoane juridice: [email protected]; formularele declarațiilor se găsesc pe site-ul instituției: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/acte_necesare, la secțiunile: “Direcția Fiscală – persoane fizice” și respectiv „Direcția Fiscală – persoane juridice”. Acestea vor fi completate, semnate și scanate și vor fi transmise pe adresele indicate. 

Radierea și luarea în evidență a autovehiculelor în proprietatea persoanelor fizice se va putea face exclusiv cu programare online, această măsură permițând distanțarea în timp a contribuabililor care se prezintă la ghișeu, pentru a evita astfel aglomerația. Programarea online se poate face de pe butonul existent pe site-ul sibiu.ro, pe pagina principală (banda dreaptă – PROGRAMĂRI ONLINE – Programare online Înmatriculări/radieri).

 

Articolul precedentDiseară de la 21.00: Oreste Teodorescu: “Dragoste în vremea Coronavirusului”
Articolul următorAnunț istoric de la Cotroceni. Ce cuprinde decretul prezidențial pentru starea de urgență