Banca Națională a României a deschis o expoziție care surprinde cele mai importante momente din istoria participării sportivilor români la Jocurile Olimpice.

“Campionii României” celebrează împlinirea a 100 de ani de la câștigarea primei medalii olimpice românești. Expoziția poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate gratuite pe care Muzeul BNR le organizează de luni până vineri, însă se intră la medalii doar în urma unei programări prealabile, notează Radio România Actualități.

Expoziția, organizată în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și în colaborare cu Muzeul Sportului, surprinde cele mai importante momente din istoria participării sportivilor români la Jocurile Olimpice, cu medalii și diplome câștigate de aceștia, dar și cu echipamentele campionilor folosite în cadrul probelor sportive la vremea respectivă.

La loc de cinste sunt informații despre cucerirea primei medalii olimpice, obținută în anul 1924 de echipa de rugby a României, inclusiv cu echipamentul purtat atunci de jucătorii noștri, dar și cu o carte poștală originală din acel an, dăruită de Octavian Morariu, membru în Comitetul Olimpic Internațional, către Mihai Covaliu președintele forului national olimpic de la noi.

Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic și o monedă din argint destinată colecționării, o monedă care a fost descrisă de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Alături de lumea olimpică a sportului de la noi, au mai fost și alți invitați de onoare, pentru că, Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) organizează în aceste zile cea de-a 53-a sesiune a Adunării Generale a Comitetelor Olimpice Europene, la Palatul Parlamentului din București.

În grandioasa sală a Băncii Naționale, a fost prezent și Spyros Capralos, președintele Asociației Comitetelor Olimpice Europene.

Foto: Bogdan Predescu

Articolul precedentOMS: A fost înregistrat primul deces uman cauzat de gripa aviară de tip H5N2
Articolul următorPNL propune o echipă de lideri tineri în fruntea comunităților locale