Ultima probă a simulării examenului național de Bacalaureat s-a desfășurat în județul Sibiu fără incidente. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Din cei 2579 elevi care puteau susține simularea probei E.d. a examenului de Bacalaureat 2019, au fost prezenți 2249 de elevi (87,20%) și 330 elevi au absentat (12,80%).

Această probă a fost simulată doar de elevii claselor a XII-a și a XIII-a.
Joi a fost susținutăsimularea probei E.d) a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, respectiv la o probă la alegere din domeniul profilului: fizică, chimie, biologie sau informatică (profil real și tehnologic) și geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie sau educație antreprenorială (profil uman, vocațional și tehnologic-servicii).
“Nu au existat probleme în dprivința organizării acestei simulări, toate unitățile de învățământ cu clase liceale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IŞJ Sibiu.
Rezultatele obținute vor fi comunicate elevilor în data de 29 martie. Notele nu se trec în catalog decât la cererea scrisă a elevului, după care vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, pentru a se stabili ce se poate îmbunătăți până la examenele propriu-zise.

Articolul precedentANAF rambursează, în martie, TVA în valoare de peste 2,6 miliarde de lei
Articolul următorConsiliul Județean Sibiu a publicat ghidul pentru Agenda Sportivă