Un bebeluș de un an și o adolescentă de 14 ani au fost diagnosticați cu gripă, în ultima săptămână. Din fericire, cei doi se află în stare stabilă, fiind externați.

Potrivit Direcției pentru Sănătate Publică Sibiu, în ultima săptămână au fost înregistrate 710 pneumonii, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 380, față de 309 cazuri în săptămâna anterioară, recoltându-se și o probă pentru confirmarea gripei de la un copil în vârstă de 1 an din spital. Cazul a fost pozitiv pentru gripă tip AH3, evoluția a fost favorabilă, copilul fiind în prezent externat. Nu au fost alte cazuri în familie.
Proba aflată în lucru în cursul săptămânii trecute, recoltată de la o adolescentă de 14 ani, din localitatea Sadu, a avut rezultat pozitiv pentru gripă tip AH3. Evoluția a fost favorabilă, iar cazul externat.  
În ultima săptămână, a fost epuizat  stocul de vaccin antigripal din județul Sibiu. În sezonul 2019-2020 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.800 de persoane aflate în grupele de risc, campania de imunizare debutând în data de 21 octombrie 2019.

Articolul precedentTânăr din Nou, cercetat penal după ce ar fi bătut cu pumnii un bărbat
Articolul următorRoxen, cântăreața care va reprezenta România la Eurovision 2020