52 de permise de conducere și 10 certificate de înnmatriculare au fost retrase de polițiștii rutieri în acest sfârșit de săptămână. De asemenea, au fost constate 6 infracțiuni la regimul rutier, s-au aplicat 435 de amenzi în valoare de 99.500 de lei.

Continuă seria celor care se urcă la volan sub influiența băuturilor alcoolice. La data de 30 martie, în jurul orei 02:00, pe strada Dealului din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 46 de ani. În urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi,  în jurul orei 23:20, pe raza localității Ocna Sibiului, polițiștii au identificat un sibian în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism, cu o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Peste aproximativ 35 de minute, sibianul a fost depistat din nou la volan, pe DN 14, în localitatea Șura Mare, de această dată pe numele său întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat.

Duminică, 31 martie, în jurul orei 01:30, în municipiul Sibiu, pe bulevardul Corneliu Coposu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 34 de ani. La controlul documentelor, bărbatul nu a prezentat nici un act, motivând că nu le are asupra sa. În urma verificării datelor personale oferite de către șofer, polițiștii au stabilit că acestea sunt false, bărbatul dându-se drept fratele său pentru a ascunde faptul că are dreptul de a conduce anulat. De asemenea, la testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 16:30, polițiștii au testat alcoolscopic un bărbat în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, Merghindeal. Acesta avea o concentrație de  0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, în jurul orei 21:00, pe strada Barcianu din localitatea Rășinari, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer care conducea sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 27 de ani, având o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste cazuri s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Articolul precedent“Nunta anului” are loc, joi, la Astra Film Cinema
Articolul următorPeste 170 de sibieni vor ca Geografia să rămână între disciplinele pentru BAC