Un Acord de Parteneriat a fost semnat între Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, România și Centrul de Informare Europe Direct Brandenburg an der Havel, Germania. Semnarea parteneriatului a avut loc în cadrul unui eveniment internațional de cooperare bilaterală. În urma colaborării dintre cele două instituții ar urma să aibă loc o serie de concursuri, piese de teatru interactive, schimburi de experiență și evenimente de comunicare româno-germane. Scopul parteneriatului este acela de a apropia regiunile și cetățenii pe care îi reprezintă. 

„După zece ani de parteneriat administrativ româno-german, între Regiunea Centru și Landul Brandenburg, începând cu data de 25 septembrie 2018 a intrat în vigoare și un parteneriat pentru o colaborare ce are în centrul atenției cetățenii și desfășurarea unor acțiuni comune româno-germane, destinate publicului general, cu mesaje ce vor implica comunitatea, în activități ce urmăresc creșterea gradului de toleranță și multiplicarea unor acțiuni de succes pentru bunăstarea cetățenilor”, transmit reprezentanți ADR Centru. S-a realizat deja prima activitate comună. A fost vorba despre un dublu spectacol teatral care a avut loc chiar în 25 septembrie.

În cele ce urmeză reprezentanții celor două centre, vor informa cetățenii despre politicile UE prin și activități comune și prin materiale pe diverse teme europene. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea unei platforme online de discuții comune, schimburi de experiență concentrate pe diseminarea activităților, invitații reciproce la activitățile de comunicare desfășurate în proiectele Centrelor și evenimente comune.

„Putem spune că, între Landul Brandenburg și Regiunea Centru, s-a dezvoltat o cooperare între parteneri egali, o bună colaborare europeană bazată pe simțul responsabilității, încredere și seriozitate. Ne dorim ca parteneriatul să continue cu succes și pe alte direcții pe lângă cele consolidate până acum. Prin acest parteneriat al Centrelor Europe Direct, dorim să extindem colaborarea româno-germană pe noi domenii pentru cetățeni, cum sunt cele ale formării profesionale inițiale și al calificării profesionale pentru adulți. Acest aspect l-am convenit încă de anul trecut la vizita doamnei Anne Quart, Secretar de Stat în Ministerul Justiției pentru Europa și Protecția Consumatorului. Și, pentru că Regiunea noastră are tradiții nenumărate, avem și un bogat patrimoniu multicultural, vom încerca să găsim posibilități de acțiune bilaterală și în plan cultural, prin ateliere teatrale, colaborare între asociații și școli de muzică, concursuri sau dialoguri online”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Obiectivul acordului este de a promova cooperarea regională în spiritul „Europei regiunilor și a poporului, pentru o Europă care trăiește prin cetățeni”. Toate activitățile ce vor fi propuse vor avea în centrul atenției îmbunătățirea nivelului de informare, comunicare și implicare a cetățenilor europeni din cele două regiuni.

 

Articolul precedentUPDATE: Nu se pot elibera caziere din cauza unei avarii majore de sistem
Articolul următorAu început reparațiile pe DN1 la intrarea în Brașov dinspre București