Podul din Akimovka, raionul Melitopol, a fost aruncat în aer de grupuri ale Mișcării de Rezistență ale Forțelor de Operațiuni Speciale ale Armatei Ucrainene. A fost o facilitate logistică importantă care a permis ocupanților ruși să-și dezvolte puterea în direcția orașelor Pologi, Tokmak și Mariupol.

Informațiile despre operațiunea de succes au fost distribuite de centrul de presă al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina oficială de Facebook .

„Podul distrus din fotografie este rezultatul muncii Mișcării de rezistență a forțelor speciale ale forțelor armate ale Ucrainei. Pentru ruși, a fost o facilitate logistică importantă pe drumul din Crimeea ocupată la Melitopol. Pe acest pod, rușii au transportat în mod regulat echipamente și muniții pe calea ferată din peninsula Crimeea până în interiorul Ucrainei – în zonele încă ocupate de ruși”, a spus Statul Major.

 

Traseul a jucat un rol important în întărirea trupelor inamice în direcția Pologi, Tokmak și Mariupol. Podul era, de asemenea, aproape de Crimeea și greu de reparat datorită dimensiunilor mari. Combinația acestor factori a influențat decizia Forțelor Armate ale Ucrainei de a arunca în aer acest obiectiv. După o planificare atentă, operațiunea a fost finalizată cu succes de luptătorii MTR.

Podul a fost distrus joi, 28 aprilie. Locuitorii au relatat că rușii au început să intre în panică din cauza exploziei. Așa că,  au instituit controale și au început să inspecteze toți șoferii, bicicliștii și pietonii.

 
Articolul precedentJoe Biden: Amenințările nucleare ale Moscovei arată un sentiment de disperare și sunt iresponsabile
Articolul următorVIDEO | Două explozii puternice în centrul Kievului. Fumul se ridică deasupra orașului