După ciclonul mediteranean, un val de praf saharian va traversa România, iar persoanele cu anumite boli trebuie să fie atente în această perioadă.

De azi şi până mâine, un val de praf saharian va traversa țara noastră, iar calitatea aerului se va înrăutăți.Meteorologii spun că, uneori, cerul poate deveni chiar devine roșu strălucitor, iar dacă plouă în aceste zile, praful cade cu el într-o așa-numită “ploaie sângerie” și lasă pete gălbui pe suprafețe.

Începând de joi, 29 februarie, și până vineri, 1 martie, un val de praf saharian va traversa țara noastră, din sud către nord.Joi seară, praful saharian, în cantitate mică, se va face resimțit în sudul și sud-vestul țării, urmând ca până vineri seară să traverseze mare parte a regiunilor. Praful saharian va înrăutăți calitatea aerului şi pot apărea ploi sângerii.

Vânturile fierbinți din Africa transportă de câteva ori pe an o cantitate extraordinară de nisip din Sahara până pe continentul nostru.Uneori, cerul chiar devine roșu strălucitor. Când plouă, praful cade cu el într-o așa-numită “ploaie sângerie” și lasă pete gălbui pe suprafețe.Praful saharian constă în mare parte din particule minerale minuscule. Particulele fine sunt atât de ușoare încât vânturile le învârt rapid și le transportă în troposfera medie și superioară. În acest fel, ele se pot ridica până la o înălțime de 5 până la 10 kilometri în atmosferă. 

Articolul precedentCoaliția caută viitori aleși! Sondaje pe bandă rulantă pentru Capitală
Articolul următorVerdict dur pentru Paul Pogba în cazul de dopaj. Carieră încheiată pentru starul francez?