Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a dat detalii, marți, despre campania de vaccinare anti-Covid în unitățile de învățământ, care va debuta pe 13 septembrie. În învăţământul preuniversitar şi cel universitar, campania se va desfăşura în perioada 13 septembrie -15 noiembrie, iar în universități, de la 1 octombrie până la 1 decembrie.

 

“Au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unităţile de învăţământ a elevilor, studenţilor, părinţilor acestora şi a personalului propriu. Practic, este cadrul metodologic după care se va desfăşura procesul de vaccinare în unităţile de învăţământ. Se transmite în cursul acestei dimineţi această instrucţiune, atât către Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, cât şi către Ministerul Educaţiei pentru a colabora în vederea implementării programului de vaccinare”, a anunțat medicul militar. 

Pentru limitarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în comunitate, precum şi în unităţile de învăţământ, se va desfăşura “o campanie specială” pentru vaccinarea elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic.

 

“Această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de circa două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, pentru doza unu, ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze. Practic, pentru sistemul preuniversitar, activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învăţământul universitar debutează la 1 octombrie şi se finalizează pe 1 decembrie. De menţionat că în învăţământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă. 


Articolul precedentIona Mihăilă, atac la Florin Cîțu: Introduce sănătatea în disputa politică. Fac apel la responsabilitate
Articolul următorEduard Novak, ministrul Sportului din România, record unic în lume, omologat de World Record Academy