O asistentă de la Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost jignită de vecini, pentru că îngrijește bolnavi confirmați cu coronavirus. 

Un filmuleț în care vecinii o jignesc și o alungă a fost postat de fiica asistentei pe o rețea de socializare.
“După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus, trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, ăsta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor, cel mai trist, chiar a apropiațiilor, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scară de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță. Greșit! Mama mea e un erou, mama mea, încearcă să ne salveze, să fie alături în această situație de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifică ajutând”, a scris fiica asistentei de la ATI.

Cazul a ajuns în atenția Danielei Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Cîmpean a transmis, cu această ocazie, un mesaj pe care îl redăm mai jos:
“Dragi sibieni,
Trăim zile în care, din păcate, fiecare dintre noi suntem puși la încercare, zile în care, mai mult ca niciodată, ne temem pentru viața noastră și a celor dragi. Ca să facem față, ca să trecem cu bine peste asta, e nevoie de multă rațiune și mai ales de un comportament serios și responsabil.
E omenește să ne gândim la siguranța noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm și să fim atenți la ce se întâmplă în jur, e omenește până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente și ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărțuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligații profesionale.
E de neînțeles și este chiar revoltător cum, în contextul atâtor oameni care-și pun la dispoziție proprietățile gratuit pentru cei care luptă pentru viața și sănătatea noastră, un vecin poate încerca să îngrădească accesul celui de alături (cu care trăiește de o viață) la proprietatea sa, pentru că este medic sau asistentă medicală.
Iată de ce fac acum un apel la conștiință, la normalitate și rațiune, înainte de a face un apel la lege.
Protejarea, încurajarea și chiar răsplătirea personalului sanitar nu este doar o obligație a autorităților, ci un semn de normalitate din partea fiecărui sibian, o obligație de conștiință a fiecăruia dintre noi.
Suntem în această situație cu toții și trebuie să acționăm în scopul binelui comunității, toți, fără excepție. Trebuie să o facem împreună, fiindcă nu există salvare individuală! Și mai trebuie să o facem cu decență! Să acționăm astfel încât, atunci când totul se va fi terminat, să ne putem privi în ochi unii pe ceilalți!
Sper din tot sufletul că nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi! Însă, dacă va fi, vă asigur că nici unul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor rămâne fără urmările legale maximum posibile și că toleranța noastră va fi ZERO față de orice acțiune care amenință sau pune în pericol corpul medical și pe toți cei care luptă pentru viața și viitorul nostru”.

 

 

 

Articolul precedentZiua NATO, celebrată de AFT Sibiu în format restrâns
Articolul următorVIDEO | Șase hectare de vegetație uscată din Axente Sever au ars într-un incendiu, seara trecută