Treisprezece percheziţii au loc joi în Capitală şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Galaţi şi Sibiu, într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 2 milioane de lei, în care 11 persoane urmează să fie duse la audieri. În fapt, o firmă fantomă a emis mai multe facturi către firme din București, iar prejudiciul cauzat statului este de 2 milioane de lei.

În cursul acestei dimineți, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară și 11 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, la mai multe adrese din Capitală și județele Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Galați și Sibiu, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2017, reprezentanții a 11 societăți comerciale ar fi declarat achiziții fictive de bunuri și/sau servicii de la o societate, cauzând un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 2.000.000 de lei.

În cursul acestei dimineți, au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară și 11 mandate de aducere, la mai multe adrese din Capitală și județele Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Galați și Sibiu. La percheziții au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă.

În cauză urmează a fi dispuse măsuri asiguratorii până la concurența sumei de 2.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi conduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, arată Poliția Capitalei.

Sursă: Știripesurse.ro

Articolul precedentPrețurile pentru polițele RCA explodează! Șoferii vor scoate din buzunar chiar și peste 4.000 de lei
Articolul următorStart-up-urile cu activitate în domeniul cyber din România sunt invitate la „Bucharest Cybersecurity Conference”