Și la Spitalul de Pediatrie din Sibiu vizitele aparținătorilor la pacienții internați sunt interzise până la sfârșitul acestei luni.

Aparținătorii vor putea fi internați în cadrul Spitalului, după completarea, la momentul internării, a unei declarații pe proprie răspundere că nu sunt bolnavi, că nu au avut contact cu persoane suspecte sau confirmate cu infecție cu coronavirus și nu au călătorit în zone de risc.
Pacienții care se adresează pentru consult în serviciul CPU sau ambulatoriul de specialitate vor fi însoțiți de un singur aparținător.
De asemenea, studenții Facultății de Medicină din Sibiu nu mai intră în spital pentru stagiul de la patul bolnavului până în data de 31 martie. 
Spitalul are rezervate paturi pe secția de Boli Infecțioase, ATI pentru potemțialii pacienți infectați cu Covid-19.
Toate secțiile au elaborat proceduri de primire și gestionare a pacienților contaminați cu coronavirus.
“Spitalul beneficiază de echipamentele necesare protecției – 200 de combinezoane, 30 de perechi de ochelari de protecție, măști, mănuși, halate de unică folosință etc și sunt în curs de achiziționare încă 200 de combinezoane și 100 de perechi de ochelari de protecție”, spun reprezentanții Spitalului.
Spitalul a demarat achiziția unor materiale și reactivi necesari pentru a putea stabili în laborator diagnosticul de infectare cu Covid-19, folosind ca sursă financiară bani de la Asociația Propediatria.

Articolul precedentAgnițean de 65 de ani, la spital, după ce a produs un accident în Ștrand
Articolul următorMai multe convorbiri telefonice, comunicare online și acces prelungit la televizor pentru deținuți