Statele Unite s-au declarat “profund îngrijorate de violenţa de la Ierusalim”, după ce peste 150 de palestinieni au fost răniţi vineri în confruntări cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor în Oraşul Sfânt, scrie AFP.

 

“Îndemnăm toate părţile la reţinere, să evite provocarea prin cuvinte sau acte şi să păstreze status quo-ul istoric al Esplanadei Moscheilor / Muntele Templului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al american, Ned Price.

Al treilea loc sfânt al Islamului, Esplanada Moscheilor, numită şi Muntele Templului de către evrei, este situată în oraşul vechi din Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat din 1967 de Israel.

 

În timpul lunii Ramadanului din 2021, manifestaţiile nocturne de la Ierusalim care au degenerat în violenţe pe Esplanada Moscheilor au condus la 11 zile de conflict armat între mişcarea islamistă palestiniană Hamas – care deţine controlul în Fâşia Gaza – şi Israel.

Articolul precedentVasile Dâncu demontează amenințarea Rusiei cu un război mondial: Este o încercare penibilă. „Marea putere” este un colos cu picioare de lut
Articolul următorVasile Dâncu, despre pericolul unui război Rusia-NATO: Suntem vigilenți, dar nu ne impacientăm de amenințările lui Putin. Flancul estic se întărește