Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este celebrată la nivel mondial în fiecare an, în data de 3 decembrie. În judeţul Sibiu, în evidenţa DGASPC sunt 15.917 persoane cu handicap, dintre care 14.934 de adulţi şi 983 de copii. Dintre acestea 786 persoane sunt instituţionalizate, respectiv 73 copii și 713 adulţi.

 

Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate. 
“Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este ziua când evidenţiem o parte din realizările acestora, ziua când celebrăm fiecare pas pe care ei îl fac înainte, în lupta cu barierele şi limitele impuse de mediul fizic, social şi uneori chiar de către cei din jur. Ignoranţa, discriminarea, preconcepţiile duc la izolare, la ridicarea unor bariere între persoanele cu dizabilităţi şi comunitate. De aceea, este important ca noi toţi, să acceptăm faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt un plus de valoare pentru fiecare comunitate, au nevoie sa fie vizibili, înţeleşi şi trataţi cu empatie, căldură şi dragoste. La mulți ani”, a declarat directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan. 
Ca în fiecare an, DGASPC Sibiu marchează ziua de 3 Decembrie prin diverse activităţi.

Articolul precedentMembrii secțiilor de votare își vor primi banii începând de miercuri
Articolul următorMai multe localități din județul Sibiu vor rămâne, săptămâna aceasta, fără curent electric