Programul pilot „Fiecare copil merită o poveste” aduce resurse și formează profesori pentru creșterea calității educației preșcolare în județ.

Asociația “OvidiuRo” și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, împreună cu Fundația “KeepGiving”, cu sprijinul companiei KeepCalling, continuă eforturile comune de creștere a calității educației preșcolare în comunitățile defavorizate din județul Sibiu prin implementarea, în parteneriat, a programului pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste“. Județul Sibiu a fost selectat în baza colaborării anterioare, fiind printre primele județe din țară în care vor fi implementate activitățile propuse de acest proiect.

Astfel, în perioada 21-22 noiembrie, au fost organizate în Sibiu numeroase activități, în cadrul acestui parteneriat, la care au fost invitați să participe și reprezentanți ai Consiliului Județean și Prefecturii Județului Sibiu, respectiv: ateliere de lectură pentru copii și părinți la Grădinița cu program normal nr. 13 Sibiu, structură a Școlii Gimnaziale “Ion Slavici” Sibiu și la grupele de grădiniță speciale din Cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Sibiu; atelier de lectură pentru bibliotecari, la sediul Bibliotecii Astra Sibiu; întâlnire de lucru între partenerii județeni, la sediul I.Ş.J. Sibiu, la invitația Inspectorului Școlar General, Emilian Marius Novac; întâlnire cu directorii unităților școlare care au în structură și grupe de grădiniță, la sediul Casei Corpului Didactic Sibiu, pentru dezbateri pe tema importanței educației timpurii; ateliere de literație pentru formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului.

Cu prilejul acestor întâlniri, au fost distribuite aproximativ 1.000 de kituri educaționale pentru profesori, formatori, bibliotecari și directori din județ, precum și 11.000 de cărți ilustrate, oferite de compania KeepCalling prin intermediul fundației KeepGiving și a 200 de voluntari de la KeepCalling, Visma și NTT DATA, Colt, copiilor din mediul rural și celor din mediul urban, din zone defavorizate; de asemenea, tot cu sprijinul Fundației KeepGiving au fost oferite 20 de centre de bibliotecă (un raft și o selecție de cărți ilustrate) celor mai sărace grădinițe din mediul rural sau urban din județ. Colaborarea strânsă dintre OvidiuRo, Inspectoratul Școlar Județean și Fundația KeepGiving a condus la rezultate notabile și impact pozitiv asupra beneficiarilor, rezultate apreciate în egală măsură de cadre didactice, părinți, dar mai ales de copii.

Intervențiile “Asociației OvidiuRo” pentru sprijinirea educației preșcolare în județul Sibiu au început în anul 2010, cu programul pilot “Fiecare Copil în Grădiniță”, în, comunele Roșia, Vurpăr, Târnava, Alțâna și Brateiu. În anul 2016 OvidiuRo a susținut, în colaborare cu instituțiile județene, sesiuni de informare cu directorii de școală, primarii și asistenții sociali din județ, cu scopul diseminării precedurilor de implementare a Legii nr. 248/2015. Au urmat proiecte de lectură în grădinițele rurale defavorizate (Bazna, Iacobeni, Brădeni, Hoghilag, Dumbrăveni, Șaroșul pe Târnave), Caravana ,,Fiecare copil în grădiniță”_2016, Caravana ,,Poftă de carte”_2017, Caravana ,,Fiecare copil merită o poveste”_ 2018, numeroase sesiuni de training cu profesorii, organizate cu susținerea ISJ Sibiu și a Școlii Finlandeze Sibiu și proiecte de încurajare a accesului copiilor la grădiniță în comunități sărace: “Șotron Doi” și “Ateliere de Vară Șotron”. În anul 2018 au beneficiat de proiectul “Povești sub Lupă” (amenajarea centrelor de știință și bibliotecă) grădinițele din Roșia, Mediaș și Vurpăr.

KeepGiving, partener în aceste proiecte, a sprijinit accesul la educație de calitate pentru preșcolarii din zonele defavorizate din județul Sibiu: în prima parte a anului 2017, KeepGiving a acordat 1.200 de bonuri valorice pentru rechizite, în valoare de 60.000 de lei, pentru toți copiii eligibili să beneficieze de Legea nr. 248/2015 – Legea “Fiecare Copil în Grădiniță din județ”. La începutul acestui an, 300 de kituri de cărți ilustrate și rechizite au fost distribuite către tot atâtea grupe de grădiniță din mediul rural.

Articolul precedentProtest la Spitalul de Pediatrie. Angajații de la Infecțioase își vor sporurile
Articolul următorFost procuror DNA, prins beat la volan, trimis în judecată